2015. október 28., szerda

Karrierista filmek

Mi kell a nőnek? (2000)

What women want


Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős karrierista Darcy (Helen Hunt) személyében.

Bridget Jones naplója (2001)

Bridget Jones's diary


A történet középpontjában Bridget (Reneé Zellweger), a harmincvalahány éves "hajadonna" áll, aki meg van győződve róla, hogy mindenkinek összejön, csak neki nem. Céljai nem nagyok - szeretne fogyni, és szeretné megtalálni az igaz szerelmet, de látszólag elérhetetlenek. Szerelmi élete állandó válságban van. Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi életét, és naplóba kezd. Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyeskosárba. Ugyanilyen fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok, és hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszonyfóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi közt hányódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver (Hugh Grant); a másik Mark Darcy (Colin Firth), a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul igazi énje.

Két hét múlva örökké (2002)

Two weeks notice


George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

Álmomban már láttalak (2002)

Maid in Manhattan


Marisa Ventura (Jennifer Lopez) gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Szeretne kitörni ebből az életből, hogy kisfiának megadhasson mindent, ezért nagyon sokat dolgozik. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll: találkozik Chrisszel (Ralph Fiennes), a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány.

Római ikervakáció (2002)

When in Rome


Charli (Mary-Kate Olsen) és Leila (Ashley Olsen) izgatottan készülnek első gyakornoki állásukra egy divatcégnél Rómában. Nagy meglepetésükre azonban alighogy megérkeznek, kirúgják őket. Vajon miért? Az ikrek elhatározzák, hogy utánajárnak a furcsa döntésnek. A nyomozás során a két testvér felfedezi magának az örök várost és az okot is, amiért rekordgyorsasággal váltak meg tőlük.

Bűbájos büszkeség (2003)

Pride and Prejudice


Elizabeth Bennet (Kam Heskin) egyetemi évei alatt is keményen készül, hogy írói elképzeléseit valóra váltsa. Ugyanakkor stabil abban az elhatározásában is, hogy a vad és rohanó nagyvárosi életet nem neki találták ki. De amikor találkozik Wickhammel, a sármos gazfickóval és Darcyval, a helyes és értelmes üzletemberrel, a gondosan felépített világa pillanatok alatt darabokra hullik.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? (2003)

How to loose a guy in 10 days?



Andie Anderson (Kate Hudson) a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, aki hétről hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt "Hogyan" rovat hasábjain. Legújabb témájához egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb módszerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe.

Benjamin Barry (Matthew McConaughey), a menő reklámügynök egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani - minden áron. Vakmerősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz.

Pokolba a szerelemmel (2003)

Down with love


Barbara Novak (Reneé Zellweger) fiatal írónőként érkezik New Yorkba új könyvével, melynek Pokolba a szerelemmel a címe. Művével nyíltan tagadja a szerelmet, de feltétlen igent mond a karrierre és a szexre. A forradalmi nézeteket hangoztató kötet hamar a bestseller-listák élére repül, szerzője pedig magára vonja egy veszélyes ellenfél figyelmét. Az elsőkönyves írónőre felfigyel New York legnagyobb nőcsábászának tartott Cather Block (Ewan McGregor), aki ráadásul jó tollú sztárújságíró is. Mi sem természetesebb, hogy Block a regényt, illetve az írónő ellene irányuló személyes megjegyzéseit sértésnek veszi, ezért leleplező cikk írásába kezd. Célja nem egyszerűen Barbara elcsábítása, hanem hogy bebizonyítsa: még a feminista mozgalmak példaképe is képes a szerelemre.

Lányok a pácban (2006)

Material girls


Ava (Haylie Duff) és Tanzie (Hilary Duff) számára az élet nem más, mint egy szórakoztató hullámvasút, csak a partik, a helyes srácok, a ruhák és a smink érdekli őket. Miután megörökélték apjuk milliárdos kozmetikai cégét, csak annyi a dolguk, hogy megjelenjenek a cég igazgatósági ülésein, a többit a felnőttekre bízzák. Amikor szörnyű botrány tör ki, a lányok elvesztik a házukat, a kocsijukat és minden pénzüket. Ava és Tanzie kénytelen megtanulni, milyen az élet a valódi világban.

Az ördög Pradát visel (2006)

The devil wears Prada


Miranda Priestly (Meryl Streep) a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs (Anne Hathaway) a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése.

Szédítően szőke (2007)

Blonde ambition


Katie (Jessica Simpson) eddig alig tette ki a lábát oklahomai szülővárosából, de most egyenesen New Yorkba utazik, hogy szerelmét meglátogassa. A hőn áhított kedvesre azonban egy másik nő ölelő karjai között lel rá, így azonnal kiadja a csapodár férfiú útját. Katie azonban amilyen szőke, olyan csökönyös: ahelyett, hogy hazautazna, inkább fejest ugrik a nagyvárosi életbe. Hamarosan állást is kap egy nagyvállalatnál, ahol belezúg az egyik jóképű munkatársába.

Nász-ajánlat (2009)

The proposal


A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból a karrierista Margaret-et (Sandra Bullock), mert illegális bevándorlónak nyilvánítják papírjai miatt. A nő azt állítja, hogy házasodni készül, így nem küldhetik vissza a hazájába. A gond, hogy a vőlegénye, a gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew (Ryan Reynolds), akit évek óta gyötört a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Erre azért van szükség, mert a hivatal embereit sem ejtették a fejük lágyára: bizonyságot akarnak. 

Egy boltkóros naplója (2009)

Confessions of a shopaholic


Sophia Kinsella népszerű regényének megfilmesítése. A huszonöt éves Rebecca (Isla Fisher) tipikus nagyvárosi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Valójában nincs gondja semmire, hiszen állása van, és a város előkelő negyedében lakik a barátnőjénél. Amikor a betegsége az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca az unalmasnak tartott munkáját jövedelmezőbbre cseréli, az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Az egyszerű, hétköznapi embereknek szóló cikkeivel gyorsan népszerű lesz. A jóképű, ambiciózus munkatársa, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is felkelti. Kérdés, milyen hatással lesz mindez a lányra. 

Diploma után (2009)

Post grad


Ryden (Alexis Bledel) tökéletesen megtervezte az életét. Diploma, menő állás, bulizás a legjobb barátokkal, és végül a nagy Ő megtalálása. A terv azonban már a legelején totális csődöt mond, mert a lány nem talál munkát, és jobb híján kénytelen hazaköltözni dilis családjához. Innen egyetlen vészkijárat van: jó melót kell szereznie. De az meg mit ér szerelem és barátok nélkül?

Miért éppen Minnesota? (2009)

New in town


Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Reneé Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

A csúf igazság (2009)

The ugly truth


A pasi (Gerard Butler) szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő (Katherine Heigl) szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere: fogadást kötnek. A férfi vállalja: bebizonyítja a főnökének, hogy a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz - és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak. A pár marakodva, versengve ismerkedik a csábítás fortélyaival. Egymás büszkeségét szeretnék megtörni, míg végül, mindketten megtörnek. Mert persze egymásba szeretnek. De ez még nem a vége a történetnek.

Ébredj velünk (2010)

Morning glory


A tévés Becky Fullernek (Rachel McAdams) szánalmas a szakmai és a magánélete. Szerencsére állást kap a Pirkadatnál, az országos, ám a nézettségi verseny utolsó helyén álló reggeli híradónál. Nagy lelkesedéssel veti magát a munkába, és ügyesen megszerzi a talonba tett legendás műsorvezetőt, Mike Pomeroyt (Harrison Ford). A férfi azonban nem hajlandó együttműködni vele, és különösen nem a Pirkadat sztárjával, a műsorvezető Colleen Peckkel. Összecsapásaik már a műsor létét fenyegetik. Becky kétségbeesetten küzd azért, hogy megmentse a jó hírét, az állását, és magát a műsort.

Munkával szerzett pasi (2010)

Beauty and the briefcase


Lane (Hilary Duff) újságíró szeretne lenni, azon belül is, a divattal akar foglalkozni. Szobatársa jóvoltából nagy lehetőséget kap, egy cikket írhat a Cosmopolitannak. Divattudósításai nem kellenek, de a pasi szerzési ötletére vevő az újság szintén facér szerkesztője. A terv egyszerű: Lane munkát vállal a Wall Streeten egy nagy banknál, ahol rengeteg öltönyös pasi dolgozik, és elkezd randizni. Hamarosan úgy érzi, megtalálta a nagy őt! A sors fintora, hogy nem a munkahelyén, hanem egy bárban, és ez nem felel meg a Cosmo elvárásainak. Lane válaszút elé kerül: a pasit tartja meg, vagy a munkát a Cosmónál? Ám Lane mindkettőt akarja...

A szingli fejvadász (2011)

One for the money


Stephanie Plum (Katherine Heigl) teljesen le van égve: már fél éve munkanélküli, és a tartozásai miatt a kocsiját is elvették. Mivel sürgősen pénzre van szüksége, kijátssza az utolsó lapját: meggyőzi hanyag unokatestvérét, hogy adjon neki munkát a vállalatában óvadékbehajtó ügynökként. Stephanie első megbízásával rögtön a környék legnagyobb simlise, az ex-zsaru és gyilkossági gyanúsított Joe Morelli nyomába szegődik - annak Joe Morelli-nek, aki a gimi idején elcsábította, majd lepattintotta. Nyakon csípni Morellit érzelmi és anyagi értelemben egyaránt kielégítő bosszú lenne, de miközben Stephanie megtanulja a szakma fortélyait Rangertől, vagány és vérprofi kollégájától, arra is rájön, hogy a Morelli elleni vád talán nem is teljesen megalapozott.

Forrás: filmkatalógus, port, www.mafab.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése