2015. november 9., hétfő

Barátságból szerelem

Mindenütt nő (2002)

Sweet home Alabama


sweet_home_alabama
Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője, gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey), aki nemcsak vonzó, hanem nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy falusi szüleivel közölje a jó hírt és ami még fontosabb, vőlegénye megérkezése előtt, a férjétől, Jake Perrytől (Josh Lucas) is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, hozzáment gyermekkori legjobb barátjához, első szerelméhez, egy borostás, neveletlen, sörvedelő sráchoz.

Szerelem sokadik látásra (2005)

A lot like love


lot_like_love

Oliver (Ashton Kutcher) elég jóképű, de kétségbeejtő, hogy férfi létére még mindig a szüleivel lakik. Emily (Amanda Peet) épp az ellenkezője, mindig ösztönösen dönt, többnyire rosszul és éppen ezt élvezi. Egy repülőgépen egymásba botlanak és ez megpecsételi sorsukat. Az együtt töltött rendkívüli délutánból nagy barátság szövődik és bár hét évig csak elvétve találkoznak, rá kell jönniük, barátságuk talán már szerelem. Igen ám, de a felismerés pillanatában mindketten járnak valakivel.

Csak barátok (2005)

Just friends


JF-1Sht.Dom.3000

Chris Brander (Ryan Reynolds) fülig szerelmes gyerekkori barátnőjébe, Jamie Palominóba (Amy Smart), aki imádja pufi, pattanásos barátját, de csak testvérként. Chris egy nagy megaláztatás után úgy dönt, új ember lesz belőle, és majd megmutatja a nőknek, hogy ő nem csak egy barát. Tíz évvel később Amerika legmenőbb férfijaként tér vissza, oldalán egy szőke sztárocskával. Csakhogy a szerelem nem múlt el, és hamarosan egy kellemetlen versengés közepén találja magát, melynek tétje Jamie keze.

Az örökkévalóságra várva (2010)

Waiting for forever


waiting_for_forever

Emma (Rachel Bilson) is Will legjobb barátok voltak gyerekkorukban. Amikor Will szülei meghaltak egy vonatbalesetben, a fiúnak el kellett költöznie a városból, így levélben tartották a kapcsolatot, majd később a levélváltás is megszakadt. De a Will számára továbbra is Emma maradt a legfontosabb személy az életében, egyedül ő tudott vigaszt nyújtani neki. Évekkel később Emma is, Will is visszatérnek szülővárosukba, és ez jó alkalom a fiú számára, hogy végre elmondja, hogyan is érez a lány iránt.

Barátság extrákkal (2011)

Friends with benefits


friends_with_benefits

Jamie (Mila Kunis) munkaügyis fejvadász New Yorkban, Dylan (Justin Timberlake) nagymenő szerkesztő Los Angelesben. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie a Nagy Almába csábítja Dylant, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy esetleges újabb csalódástól. A helyzet tisztázása érdekében megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. Ám más dolog ígérni valamit, és más betartani.

Csak szexre kellesz (2011)

No strings attached


MPW-74166

Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) még a cserkésztáborban találkozott egymással, amikor a két tininek még forgalma sem volt arról, mi fán terem az igazi szex. Végül jó barátok lettek, akik évekkel később mégis kockára tesznek mindent, amikor ágyba bújnak egymással. Az érzelmi konfliktusok, a szerelem és a féltékenység és más párkapcsolati problémák elkerülése érdekében elhatározzák, hogy csak szex és más semmi nem lehet köztük. Úgy tűnik, az ötlet remekül beválik, ám egy idő után rá kell döbbenniük, hogy érzelmek nélkül a szex olyan, mint az étel fűszer nélkül.

Egy nap (2011)

One day



Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját - 1988. július 15-ét -, Emma Morley (Anne Hathaway) és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz. Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket, mosolyaikat és könnyeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét.

Szerelem kölcsönbe (2011)

Something borrowed



Rachel (Ginnifer Goodwin) tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy (Kate Hudson) előszeretettel emlékezteti. De a harmincadik születésnapi buliját követően Rachel, a javíthatatlan jó kislány váratlanul Dex (Colin Egglesfield) karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes és aki történetesen Darcy vőlegénye. A Darcy esküvőjét megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, Rachel pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között.

Számos pasas (2011)

What’s your number?



Ally(Anna Faris) egy újságcikkben olvassa, hogy az ember életében a huszadik barátja az igazi, a tökéletes pár, húsz fölött viszont már nincs esély arra, hogy megtalálja az igaz szerelmet. Ally gondban van, lévén éppen a huszadik pasija mellett ébredt, ám nincs meggyőződve arról, hogy ő lenne a nagy Ő. Pánikba esik, talán elszámolta őket. Elhatározza, hogy megkeresi az eddigi tizenkilenc pasiját. Szomszédja, az állástalan színész segítségével ered a férfiak nyomába, azt vizsgálva, melyik lehet az igazi. Meglepetésekkel teli kaland veszi kezdetét.

Egy meg egy az ketten (2012)

Ek main aur ekk tu



Rahul (Imran Khan), a zárkózott, egyébként rendes fiút elbocsátják munkahelyéről. A fiú nem meri elmondani szigorú apjának és sznob anyjának a történteket, ezért pszichológushoz fordul segítségért. Itt ismerkedik meg a csinos, ám kissé bohém Rianával (Kareena Kapoor). Egy átmulatott éjszaka után rádöbben, hogy feleségül vette a lányt. Azonnal elkezdik intézni a válást...

Kiből lesz a cserebogár? (2012)

The seven year hitch



Jennifer és Kevin elválaszthatatlan barátok hat éves koruk óta. Miközben Jennifer (Natalie Hall) szépen építi a karrierjét, Kevin (Darin Brooks) csak vergődik és a nagy lehetőségre vár. A szorult helyzetben legjobb barátjához költözik, amíg talpra nem áll. Hét év elteltével Kevin még mindig labdaszedő egy golfpályán, és továbbra is várja a kitörési lehetőséget. Egy nap Jennifer azzal a hírrel tér haza, hogy barátja megkérte a kezét, így Kevinnek ki kell költöznie a házból. Kevin egy kis baráti segítséggel rájön, hogy a törvény szerint a hét év együttélés már elég a házastárssá nyilvánításhoz. Így már csak azt kell bebizonyítania Jennifernek, hogy érdemes is a szerepre.

Ivócimborák (2013)

Drinking buddies



Kate (Olivia Wilde) és Luke (Jake Johnson) kollégák egy sörgyárban. Barátok, de attól, hogy szeretők legyenek, csak egy hajszál választja el őket. Meg az, hogy Kate Chrisszel (Ron Livingston) jár, Luke pedig Jill-lel (Anna Kendrick), és Jill már nagyon készen áll rá, hogy végre megkérjék a kezét. Ehelyett Luke és Kate kettesben marad egy hétvégére…

Két világ – Házasságom története (2014)

2 states


Krish (Arjun Kapoor) és Ananya (Alia Bhatt) együtt tanulnak az egyetemen. Először csak a tanulásban segítik egymást, aztán összebarátkoznak, végül egymásba szeretnek. Az iskola befejeztével, két évnyi eltitkolt együttjárás után szeretnének összeházasodni, ám Krish tradicionális pandzsábi családból származik, míg Ananya egy büszke tamil bráhmin család sarja, így házasságuk mindkét család számára elfogadhatatlan…

Ahol a szivárvány véget ér (2014)

Love, Rosie



Rosie (Lily Collins) és Alex (Sam Claflin) már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

Meglepetés szerelem (2015)

Surprised by love



A történet főszereplője Josie (Hilarie Burton), akinek a szülei nem különösebben kedvelik a párját, ezért ravasz tervet eszel ki: hogy aktuális szerelmét a családja elfogadja és jó színben tüntesse fel, egykori középiskolai legjobb barátjával (Paul Campbell) állít be szülei házassági évfordulójának ünnepségére.

Barátokból jegyesek (2019)

From friend to fiancé


Ted és Jes legjobb barátok gyermekkoruk óta. Amikor a fiú eljegyzi a gimi leggonoszabb lányát, megkéri legjobb barátnőjét, hogy segítsen esküvőjük megszervezésében.

Ecset szerelemmel (2019)

A brush with love


Jamie (Arielle Kebbel) gyermekkora óta rajong a festészet iránt, karrierje komoly változások előtt áll, és közben nem is egy, hanem két hódolója is akad. Vajon a barátnője idegesítő testvérét (Nick Bateman) vagy a tökéletesnek hitt udvarlót fogja választani?


1 megjegyzés: